Відкладений попит на туристичні послуги як чинник розвитку туризму в постпандемічний час у світі та в Україні
DOI:
https://doi.org/10.31866/2616-7603.5.1.2022.261993Ключові слова:
туризм, відкладений попит, пандемія COVID-19, світові тенденції, українські прикладиАнотація
Розкрито сутність явища відкладеного попиту як двигуна розвитку постковідного туризму. Наведено думку професора Саймона Гадсона про особливості розвитку туризму в ковідний і постковідний періоди згідно з його опублікованою працею «COVID-19 і вплив на подорожі, відповіді та результати» (COVID-19 & Travel Impacts, Responses and Outcomes). Висвітлено тенденції розвитку та відновлення туристичної галузі світу в постковідний час, ураховуючи дію чинника відкладеного попиту. Показано особливості розвитку та відновлення туристичної галузі та сфери гостинності в Україні у постпандемічний період з наведенням прикладів з вітчизняної практики виїзного (закордонного) та в’їзного (іноземного) туризму.
Посилання
Antonenko, V., & Khutkyi, V. (2021). Muzei yak turystychnyi resurs v umovakh pandemii COVID-19: vyklyky ta novi mozhlyvosti [Museums as a Tourist Resource in the Conditions of the COVID-19 Pandemic: Challenges and New Opportunities]. Bulletin of Kyiv National University of Culture and Arts. Series in Tourism, 4(1), 54–73. https://doi.org/10.31866/2616-7603.4.1.2021.235149 [in Ukrainian].
Dorotych, M. (2021, Juli 8–14). Khalialnoho m’iasa brakuie. Tomu yidiat pisnyi borshch [There is no Halal Meat. So eat Lean Borscht]. Vysokyi Zamok, 7 [in Ukrainian].
Drannik, A. (2021, November 11). Bukovel' po tsene Emiratov. Kuda poedut zimoi ukraintsy i skol'ko eto stoit [Bukovel at the Price of the Emirates. Where Ukrainians Will Go in Winter and How Much it Costs]. Vesti, 6 [in Russian].
Dunina, A. (2021, November 24). Covid pomog rinku zhil'ya [Covid has Helped the Housing Market]. Vesti, 6 [in Russian].
Gursoy, D., & Chi, Ch. G. (2020). Effects of COVID-19 Pandemic on Hospitality Industry: Review of the Current Situations and a Research Agenda. Journal of Hospitality Marketing & Management, 29 (5), 527–529. https://doi.org/10.1080/19368623.2020.1788231 [in English].
Hudson, S. (2020). Covid-19: Travel Impacts, Responses and Outcomes. Goodfellow Publishers Ltd [in English].
Karelov, K. (2021). Religioznaya kukhnya [Religious Cuisine]. Tainy XX veka, (26), 28–29 [in Russian].
Pavlenko, A. (2021, August 12). Ostrovy mrii [Dream Islands]. NV, (30), 50–54 [in Ukrainian].
Samilyk, M., & Kubrak, O. (2021). Osoblyvosti rozvytku hastronomichnoho turyzmu Ukrainy v umovakh pandemii COVID-19 [Features of Gastronomic Tourism Development of Ukraine in the Conditions of the COVID-19 Pandemic]. Bulletin of Kyiv National University of Culture and Arts. Series in Tourism, 4(1), 99–107. https://doi.org/10.31866/2616-7603.4.1.2021.235157 [in Ukrainian].
Savina, I. (2021, Juli 27). Podol'skii put' svyatogo Iakova: 250 km peshkom po Ukraine [Podolsky Way of St. James: 250 km on Foot in Ukraine]. Vesti, 10–11 [in Russian].
Smyrnov, I. H., & Liubitseva, O. O. (2022). Mizhnarodnyi turystychnyi biznes i lohistyka v turyzmi [International Tourism Business and Logistics in Tourism] (Book 1: Mizhnarodnyi turystychnyi biznes [International Tourism Business]). Vydavnytstvo Lira-K [in Ukrainian].
Smyrnov, I., & Liubitseva, O. (2020). Turystychnyi biznes pid chas pandemii COVID-19: svitovyi ta ukrainskyi dosvid [Tourist Business During the Pandemic Covid-19: World and Ukraine Experience]. Bulletin of Kyiv National University of Culture and Arts. Series in Tourism, 3(2), 196–208. https://doi.org/10.31866/2616-7603.3.2.2020.221278 [in Ukrainian].
Travel.24tv. (2021, Dezember 1). Skilky nedootrymala sfera turyzmu u 2021 rotsi: dani OON [How Much did the Tourism Industry Lose in 2021: UN Data]. https://travel.24tv.ua/skilki-nedootrimala-sfera-turizmu-2021-rotsi-dani-oon_n1809024 [in Ukrainian].
Yakovenko, M. (2021, September 7). Kak Uman' vstrechaet khasidov [How Uman Meets the Hasidim]. Vesti, 7 [in Russian].
Yarosh, V. (2021, Juli 22). Poka Allakh ne vidit [Until Allah Sees]. Vesti, 10 [in Russian].
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2022 Ігор Смирнов, Ольга Любіцева
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори зберігають авторські права на статтю та одночасно надають журналу право його першої публікації на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, яка дозволяє іншим особам вільно поширювати опубліковану статтю з обов’язковим посиланням на її авторів та першу публікацію.
Журнал дозволяє авторам зберігати авторські права і права на публікації без обмежень.
Автор опублікованої статті має право поширювати інформацію про неї та розміщувати посилання на роботу в електронному репозитарії установи.